Granslev kirke
Granslev sogn

Sognehusets adresse

Det fælles sognehus for Sall og Haurum-Houlbjerg-Granslev sogne er placeret på Villungsvej 16 i Houlbjerg

Sognehusets kalender

Trosbekendelsen

Skrevet: 28-02-2019
Studiekreds i Houlbjerg Sognehus

Onsdag 6. marts kl. 10.00

Nu er studiekredsen i gang. Vi sidder med mange forslag til omskrivning af vores kirkes trosbekendelse. Ikke fordi vi vil have den lavet om, men fordi det er spændende at arbejde med hvad ordene betyder. De fleste har vi fra Tidsånd på P1. Men der er andre. Hvis du har lyst til at være med kommer du bare. Har du lyst til at læse forslagene kan du sende en mail til mig på erbs@pibekraver.dk - så sender jeg dem digitalt tilbage til dig.

Næste gang er den 20. marts.


Kommende arrangementer

Skrevet: 08-02-2019
Sogneindsamling søndag 10. marts. Kom til gudstjeneste i Houlbjerg kirke kl. 10.00.

Læs din bibel – forstå dig selv ”Vejen, sandheden og livet”. Præst, forfatter og åndelig vejleder Lene Højholt. Onsdag den 20. marts kl. 19-21 ”Livet” i Sognehuset i Houlbjerg

Sangaften i Sognehuset - Tirsdag den 30. april kl. 19.30

”Fyrtårne på min vej” ved Gudde Nielsen - Tirsdag den 28. maj kl. 19.30

Forundringsparathed. Foredrag med Jørgen Carlsen i Houlbjerg Sognehus 26. marts 2019 kl. 19.30

Der kommer mere om de enkelte arrangementer, når vi nærmer os.


Sangaften tirsdag 26. februar kl. 19.30

Skrevet: 08-02-2019
Konstitueret sognepræst Karsten Erbs og organist Birgitte Østergaard spiller henholdsvis violin og klaver til salmer, sange og viser. I den rækkefølge. Præsten bager et program sammen med organisten og bager brød til ost og rødvin. Det skal nok blive en god aften.


Studiekreds i Houlbjerg Sognehus

Skrevet: 07-02-2019
Vi er nogle stykker der har fået lyst til at sætte os sammen for at tale om noget der har med kristendom at gøre. I Tidsånd på radioens P1 har der været et tema hvor forskellige mennesker har formuleret bud på en ny trosbekendelse. De forskellige eksempler vil vi gerne læse, sammenligne og diskutere. Der er de senere år lavet mange nye bønner til brug i gudstjenesten. Dem vil vi også gerne se på og sammenligne med de gamle.

Måske læser én en dag en artikel eller en bog med et relevant emne for kristendommen, og så vil vi tage det på programmet. Der er med andre ord ikke et fuldt færdigt program, men vi vil hen ad vejen i fællesskab finde ud hvad vi tager op til diskussion eller som samtaleemne.

I skrivende stund er det også uklart hvor ofte vi vil mødes – og hvornår. Det må komme an på hvem der dukker op som interesserede. Man behøver heller ikke være med hver gang.

Men vi starter med at se på trosbekendelser onsdag d. 20. februar kl. 13.00 i Sognehuset. Vi går ud fra at det nok mest er pensionister der kunne være interesserede, men hvis nogen på arbejdsmarkedet gerne vil være med, lægger vi naturligvis møderne efter arbejdstid.

Hvis dette skulle have din interesse, vil jeg bede om at du sender mig en mail med din mail, så jeg kan sende besked om hvornår vi vil mødes. Og du kan tilkendegive om det skal være om aftenen i stedet for. Jeg håber I er nogen der kunne have lyst til at være med.

Send en mail til: [javascript protected email address]


Suppe i Sognehuset

Skrevet: 07-02-2019
Hver anden onsdag (i de ulige uger) kl. 10 - 12 har vi nu i et års tid mødtes og udvekslet erfaring, viden og gode råd om IT – eller i hvert fald forsøgt. Alle kan ikke altid alt, og når det gælder os pensionister og IT kan vi næsten vende den om: alle kan aldrig alt. Men nogen kan noget og nogen andre noget andet, og så støtter vi hinanden som vi nu bedst kan. Hen igennem efteråret har der imidlertid udviklet sig en hyggelig tradition med at vi efter et par timer med IT har spist frokost sammen.

Det koncept udvikler vi nu videre på.

I dag havde Nanny Lægdsgård købt ind til kartoffelporresuppe med sprød bacon. Og mens nogen talte om IT i salen, gik andre i gang med kartoffelskrællere og urteknive i køkkenet. Klokken 12 sad vi og sagde uhmm og eihh. Det var lækkert og hyggeligt. Og så hjalp vi hinanden med at rydde op, og betalte en 10’er.

Næste gang tager Bodil ingredienser med. Og det bliver spændende hvad vi så skal lave.

Alle er velkomne til at deltage. Man behøver ikke have et IT-problem, man kan bare være ude efter lidt god mad og hyggeligt samvær, og man behøver heller ikke være vaks med en skrællekniv. Måske kunne man have lyst til at spille et brætspil eller tage et spil kort, mens duften fra køkkenet breder sig.