Granslev kirke

Sognehusets adresse

Det fælles sognehus for Sall og Haurum-Houlbjerg-Granslev sogne er placeret på Villungsvej 16 i Houlbjerg

Sognehusets kalender

SOGNEDAG - søndag 11-11-2018 kl. 11.00

Skrevet: 02-11-2018
Der inviteres til sognedag.

Dagen er for beboere i alle 4 sogne og andre interesserede.

Vi starter dagen med gudstjeneste i Houlbjerg Kirke kl. 11.00, hvorefter der er frokost og kaffe i sognehuset.

Sognekoret vil underholde med et par sange i kirken og i sognehuset.

Efter frokosten kommer Erik Lindsø og oplyser og underholder os. Men vi skal også selv være lidt aktive, for dagens emne er sange fra Højskolesangbogen. Erik Lindsø vælger sangene og knytter kommentarer til dem. Han fortæller både om, hvad den enkelte sang betyder for ham, og hvilke historier, der i øvrigt knytter sig til den.

Erik Lindsø er en af landets mest efterspurgte foredragsholdere og fortællere, der med muntre historier og humorens bid sætter tilværelsen under lup. Han har været højskoleforstander på Rønshoved Højskole, programmedarbejder i Danmarks Radio og redaktør for Højskolebladet og magasinet Grænsen. Han er nu tilknyttet Rødding Højskole som underviser og kursusarrangør. Erik Lindsø har senest udgivet bøgerne ”Der er nu noget ved livet, man ikke finder andre steder” og ”Livet er i det mindste en historie værd”. Han er på vej med en bog om den danske sang.

Alle er velkomne.

SOGNEAFTEN MED FOREDRAG OM ASTRID LINDGREN tirsdag den 30. okt. kl. 19.30 i Sognehuset i Houlbjerg

Skrevet: 22-10-2018
Anne Valbjørn vil føre os ind i Astrid Lindgrens univers, hvor vi nok møder både Emil, Ronja, Brødrene Løvehjerte og alle børnene fra Bulderby.

Undervejs serveres stort kaffebord.

Alle i Haurum, Granslev, Houlbjerg og Sall sogne - såvel som alle andre, der kan tænke sig at være med er hjerteligt velkomne!

KRISTEN MEDITATION

Skrevet: 12-10-2018
Introduktionsmøde lørdag 27. okt. kl. 10 – 14 i sognehuset i Houlbjerg.

Til efteråret starter vi i Granslev kirke en gruppe, som vil praktisere kristen meditation. Det er en meditationsform, som også kaldes centrerende bøn, og som har dybe rødder i den kristne tradition.

Kristen meditation er en stille, enkel og ordløs form for bøn og meditation, hvor man opmærksomt og naturligt åbner sig for Guds nærvær.

Vi inviterer til introducerende møde i sognehuset i Houlbjerg lørdag den 27. oktober 2018 kl. 10-14 med gruppens vejleder Elisabeth Staal Jensen.

Herefter vil der være meditationsaften hver anden onsdag, første gang onsdag den 31. oktober, i Granslev kirke. (Tidspunkt aftales på intro-mødet).

Der kræves ingen forudsætninger for deltagelse; metoden er enkel og åben, og samtidig udfordrende og givende.

Tilmeld dig gerne til det introducerende møde til steen@europilgrim.dk

Alle er velkomne!

Indvielse af flyglet i sognehuset i Houlbjerg

Skrevet: 03-08-2018
- med klaver-musik og fællessang -

Torsdag d. 16. august kl. 19.30

Det er en stor glæde for mig som kirkernes musik-ansvarlige, at vi nu i juli har fået et nyt dejligt instrument i sognehuset - et næsten nyt flygel af mærket Yamaha , som vi har fundet til en favorabel pris.

Derfor vil vi gerne invitere til en lille uhøjtidelig indvielse torsdag d. 16. august, hvor efterårssæsonen samtidig skydes i gang.

Jeg vil præsentere instrumentet ved at spille lidt forskellig klassisk og rytmisk klavermusik - undervejs synger vi en række fællessange.

Det er vores håb at det nye instrument kan blive til glæde og gavn for sognenes beboere i mange år frem til mange slags arrangementer, og at det kommer til at tiltrække fremtidige organister og koncertudøvere. - Vi tænker, det også med tiden kunne inspirere til nye musik-aktiviteter i huset, fx sammenspil, musik-cafe, undervisning...

Menighedsrådet serverer en lille forfriskning undervejs.

Alle er velkomne!

Birgitte Østergaard, organist

Byfest og friluftsgudstjeneste i Bøstrup

Skrevet: 01-08-2018
Lørdag den 4. august 2018 kl. 11.00 på festpladsen ”Tages Lyst”, beliggende for enden af Hørvænget forbi forsamlingshuset.

Dagen indledes med friluftsgudstjeneste ved sognepræst Lene Sander.

Violinist Ian van Rensburg bosiddende i Bøstrup og kirkernes organist Birgitte Østergaard Petersen vil underholde med festlig musik undervejs.

Efter gudstjenesten serverer arrangørerne fra Bøstrup Forsamlingshus’ bestyrelse en let frokost. Derefter vil dagens øvrige program tage sin begyndelse.